Yabani Menengiç ve Sakız Ağaçları, Antep Fıstığına Dönüşüyor

Beypazarı Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanlığı, Beypazarı İlçe Tarım Müdürlüğü ve Antep Fıstığı Araştırma Enstitüsü ekipleri ortaklığı ile ilçemiz çiftçilerine ‘’Antep Fıstığı Aşılama’’ eğitimi verildi.

İlçemiz Macun ve Kızılcasöğüt mahallelerinde bulunan yabani Menengiç ve Sakız ağaçlarına Antep Fıstığı aşılanarak yabani olan ağaçlardan ürün elde edilmesi kapsamında mahalle çiftçilerimize Antep Fıstığı aşılama teknikleri anlatılarak uygulamalı aşılama yöntemleri eğitimi verildi.

Çiftçilerimize verilen bu eğitim ile girişimci çiftçilerimiz, bölgede atıl durumda olan binlerce Menengiç ve Sakız ağacını üretime dönüştürerek ilçe ekonomisine katkı sağlaması hedefleniyor.