15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ


Beypazarı’nda 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesi ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinlikler Beypazarı Şehit Mezarlığının ziyaret edilmesi ile başladı.

Şehitlik ziyareti ardından Cuma Namazı öncesi Aziz Şehitlerimiz için bütün merkez camilerinde Mevlid-i Şerif okundu.  Mevlid-i Şerif okunması akabinde Atatürk Park’ında Anadolu Ajansı Objektiflerinden ‘’Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi" ve 15 Temmuz anı defterinin açılışı yapıldı.

Aynı gün akşamında Beypazarı Hanlarönü Meydan’ında kurulan sahnede ‘’ Sinevizyon Gösterileri, Kur-an’ı Kerim Tilaveti, Mehteran Gösterileri ve Anma Konuşmaları’’ gerçekleştirilerek hain darbe girişimi esnasında kendini Tankların önüne ve Mermilere siper eden Aziz Şehitlerimiz yad edildi.

Program esnasında konuşma yapan Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, ‘’ Bu ülke, bu millet, bu vatan öyle muhteşem ki Allah’ın izniyle içindeki hainlerine de, art niyetlilere de bundan sonra kıyamete kadar da hiç bir zaman ne fırsat verecek ne de onların bu emellerine razı olacaktır. Demek istediğim şu ki, bu millet çağlar boyunca bir çok savaşlar vermiş, bir çok mücadeleler vermiş ama böylesi tehlikeli, böylesi fitne dolu, böylesi hainlik dolu içinden yetiştirdiği, bu milletin sadakalarıyla, zekatlarıyla tekrar kendi milletine hainlik yapan bir çeteyle bir şebekeyle karşı karşıya kalmamıştır. Ama hiç şüphemiz yok ki bunların bu hesabı ne kalsın ne de farklı güne bırakılsın. Allahın izniyle kimsenin yaptığı yanına kar kalmaksızın cezası verilecektir. Bu süreç içerisinde dik duruşuyla gazi olanlara ömürlerinde sağlık, sıhhat diliyorum. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Allah onları cennetinde ağırlıyor. Tabi ki süreç içersinde sadece 15 Temmuzun ülkemize kattıkları, getirdikleri farklı değerlendirilmesi gereken konuları var. Ben inanıyorum ki o gün şer olan olaylar önümüzdeki günlerde ülkemizin içindeki pisliklerin temizlenmesine fırsattır.  Gelecek günlerin ülkemiz ve milletimiz adına güzellikler getireceğinden zerre şüphem yok. Bütün her şeyimiz hayır üzere, güzellik üzere bundan sonraki süreçte de ülkemize milletimize güzellikler getirmesi temennisiyle hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Sağ olun, var olun’’ dedi.