Huzur Kenti Beypazarı


Asayiş olaylarının ülke ortalamasının çok altında olduğu Beypazarı’nda yaşatılan örf ve adetlerin oluşturduğu birlik sayesinde huzur ve güven sağlanmaya devam ediyor.

Örf ve adetlerin değişmeden günümüze kadar gelmesi toplumun yaşantısına da katkı sağlıyor. Dolayısıyla bu kültürün oluşturduğu birliktelik ilçede asayiş olayları yaşanmasını ve insanlar arasında husumetin ortaya çıkmasını da yok ediyor.

Tarih ve Turizm kenti Beypazarı her yıl birçok ziyaretçiyi ağırlıyor.

Emniyet güçlerinden alınan bilgiye göre ilçeye her yıl çok sayıda misafirin ziyaret ettiği ve en ufak bir asayiş olayı yaşanmıyor olması ilçenin gerçekten bir huzur kenti olduğunu doğruluyor.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, ‘’ Çocuklarımız sokaklarda değil, yeni düzenlediğimiz parklarda oynuyor. Gençlerimiz Gençlik Merkezi'nde eğitim alıyor, kültürel faaliyetlerde bulunuyor, spor tesislerimizde sağlıklı bireyler olarak yetişiyor. Eğitimli, bilgili, kültürlü, kısaca bilinçli bir nesil yetiştirmek için çaba sarfediyoruz. Bu gelişim de doğal olarak emniyet olaylarına da yansıyor’’ dedi.

Başkan Kaplan, ilçede gerçekleştirilen Uluslararası Beypazarı Festivali’nde 400 Bin’in üzerinde ziyaretçiyi ağırladıklarını, dört günlük festival süresince ilçede tek bir asayiş vakasının görülmemesinin gerçekten sevindirici ve Beypazarı’nın huzur dolu bir kent olduğunun göstergesi olduğunu belirtti.