BEYPAZARI KIŞ ÇİÇEKLERİ İLE RENKLENİYOR


Beypazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yeşil alan, refüj, kavşak ve parklarda mevsimlik çiçeklerin dikimine başladı.

Park ve yeşil alanlarda peyzaj çalışmalarına yaz-kış demeden ara vermeksizin devam eden Beypazarı Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ilçenin dört bir tarafındaki yeşil alanları kış şartlarına dayanıklı farklı türden çiçekle donatacak.

65 BİN ADET ÇİÇEK DİKİMİ YAPILACAK

Kadife, Petunya, Aslanağzı, Vapur Dumanı, Horozibiği, Yıldız, Zinya, ve Gazanya gibi çiçekleri yaz boyunca parklara diken belediye ekipleri, kış için de lahana, karanfil, menekşe gibi kış çiçeklerinin üretimini de gerçekleştirdi.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte, soğuk günlerde de Beypazarı’nın renkli ve güzel görünmesi amacıyla kışlık çiçeklerin dikimine hız verildi. Bu kapsamda Alparslan Türkeş Bulvarı üzerindeki kavşaklarda başlayan çalışmalar ilçe genelinde 65 bin adet kışlık çiçek dikimi ile tamamlanacak.

ÇİÇEKLER BELEDİYE SERALARINDA ÜRETİLİYOR

Çiçeklerin Belediyenin kendi serasında üretildiğini ifade eden Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan "İlçemizde park ve yeşil alanlarımızın çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmasını yaparken, kış hazırlıklarımızı da sürdürüyoruz. Yeşil alanlarımıza hava koşullarına uygun çiçek dikimi yapıyoruz. Ayrıca 2018 yılı sonuna kadar da yapımına devam ettiğimiz altı yeni parkımızı bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.